Författare: Kristina Ohlsson
Boken handlar om: Simona som ska bo hos sin mormor över påsklovet. Men någon börjar flytta runt statyerna i mormors trädgård och det hörs konstiga ljud från bandspelaren som Simona fick utav mormor. Vad är det händer egentligen? Har det nått med dom gamla ägarna som drev ett hotell här för länge sedan...
Jag tycker att: boken var bra. Man blev rädd när spänningen kom. Jag gillade slutet på boken. 
Sidor: 236
/ Novelle
 
 
Författare: Katarina Genar
Boken handlar om: Samuel som ska på semester en vecka vid en stuga i en bortglömd by. Där träfar han Eskil som bott i huset dom har semester i. Han säger att dom måste fly från huset och Eskil verkar ha rätt...
Jag tycker att: boken var inte så bra. Det var inte så många beskrivningar eller adjektiv i boken. Omslaget såg mer spännande ut än boken var.
Sidor: ca 70
/ Novelle
 
 
Författare: Petrus Dahlin
Boken handlar om: En flicka som ska på semester en vecka i Spanien med sin mamma men hennes mamma måste på en konferans och Astrid bestämmer sig för att stanna i Spanien och inte åka med sin mamma. 
Någon dag efter att mamman åkt började det att hända konstiga saker. Några barn springer och leker vid stugan de bor vid och inte en människa verkar vara fullt normal inne i byn.
Jag tycker att: Den var bra men läskig. Man blev väldigt rädd iblayndy. Man ville inte riktigt fortsätta läsa. Den fastnar inte lätt och är litte huller om buller.
Sidor: ca 200
/ Novelle