Författare: C.S. Lewis 
Uppläsare: Torsten Vallund
Boken handlar om: Digory och Polly som bor grannar. Dom träffas varenda dag och är med varandra. En dag bestämmer dom att dom ska besöka det övergivna huset genom en hemlig gång. Men dom hamnar fel och hamnar istället i det förbjudna rummet hemma hos Digory där hans mobror är. Som dom redan visste var det mobror Andrews rum där han håller på med något och det får dom reda på vad. Nämligen magi. Och som den elaka mannen han är lurade han både Digory och Polly att vara försöksdjur och skickade dom till en hemlig värld. Hur ska detta sluta?
Jag tycker att: Boken var bra, denna gången lyssnade jag på boken och det är något jag kommer fortsätta att göra med resten av Narnia-böckerna. Själva berättelsen var spännande, jag trodde att den skulle vara lite trög men det var den inte. Den gick framåt hela tiden men som film hade den nog blivit långtråkig emellanåt.
Sidor: 162 eller om man lysnar ca 4,5 timmar.
/ Novelle
 
Författare: Harriette Söderblom
Boken handlar om: Många berättelser att läsa och berätta. Både konstsagor och folksagor. Alla sagor har lagts in i en kategori tillexempel först står det "Sagor om djur" och då är det bara sagor med djur som kommer tills det kommer en ny kategori.
Jag tycker att: Boken (eller om man vill säga sagorna) var bra. Många som man hört innan men oxå helt nya som man inte hört eller läst. Det jag tyckte om var att man kunde få en ny berättelse varje kväll, så att det inte bara var samma man höll på med länge.
Sidor: 196, men på varje saga var det ungefär 3-6 sidor.
/ Novelle
 
 
Författare: Lina Stoltz
Boken handlar om: Lilian som har en hemlighet. Hemligheten som ingen får veta. Att Lilians mamma dricker för mycket och att det är därför hon inte kan komma på Luciafesten. Hur kommer det sluta? Kommer hennes bästa vän att få veta?
Jag tycker att: Boken inte var så bra. Det hände aldrig något och det var inte min typ utav bok. Men det finns säker dom som gillar sådana här böcker. 
Sidor: 115
/ Novelle