Författare: Kristina Ohlsson
Boken handlar om: Herbert som är 12 år och bor i en stad som heter Eldsala. I somras fick folk en sjukdom som heter zombiefeber. Men Herbert och några till lyckdes stoppa sjukdomen innan alla blev zombier. Efter det har det varit ganska lungt förutom den senaste veckan när det har brunnit i skogen och vargar har börjat dyka upp lite här och där i Eldsala. Vargarna blir bara fler och fler och en dag så kom Herbert och Sally (Herberts bästa vän) väldigt nära en och ser att den har gröna ögon. Vargar har väl inte gröna ögon? Har detta något att göra med vad som hände i somras? Och vad är det den där målningen och kartan han fick av Potus till för?
Jag tycker att: Boken var jättebra! Precis lika spännande som zombiefeber. Spänningen börjar redan i tredje kapitlet och det är mycket som händer hela tiden! Detta var ännu en bok jag kunde sätta på topplistan!
Serie: Andra delen i en trilogi och fortsättning på zombiefeber.
Sidor: 254
/ Novelle
 
Författare: Camilla och Viveca Sten
Boken handlar om: 12-åriga Tuva som bor på en skärgårdsö som heter Harö. I skolan är hon inte så omtyckt. Hon blir ignorerad och har inga vänner. Tills den dagen då allt det märkliga börjar vid en idrottslektion. Dom skulle orientera fastän dimman var så tjock. Tuva kände på sig att det var något skumt pågång och att det skulle hända något. Hon hade helt rätt...
Jag tycker att: Boken var så bra och spännande att jag inte kunde sluta läsa i den! Redan i andra kapitlet började det hända saker. Texten var ganska liten och mycket på varje sida så den tog en stund att läsa. Men ändå så kan jag säga att det är en av de bästa böckerna jag läst.
Sidor: 329
/ Novelle
 
 
Författare: Jeff Kinney 
Illustratör: Jeff Kinney
Boken handlar om: Greg och hans fjärde skolår på middleschool. Det annorlunda med detta skolår är att Greg är helt ensam. Eftersom han blev osams med Rowley under sommaren. Så han har helt nya planer på att skaffa nya vänner detta år. Frågan är hur det kommer att gå.
Jag tycker att: Rolig precis som dom alla andra. Fantastiskt att han kommer på så många olika roligheter för varje dag i boken. Självklart så hade boken inte alls varit lika rolig om det varit utan bilderna i boken.
Serie: Dagbok för alla mina fans
Sidor: 223
/ Novelle