Författare: Martin Olczak
Illustratör: Anna Sandler
Boken handlar om: En pojke som heter Jack som fortsätter jakten på sina föräldrar. Och ledtrådarna leder till Vasaskeppet. Där ska dom hitta silverkompassen. Men det sägs att det finns vålnader där...
Jag tycker att: Boken var bra och det är snygga bilder i boken.
PS. Du måste läsa alla böcker i ordning, Annars förstår du ingenting!
Serie: jakten på Jack (2)
Sidor: 82
/ Novelle
 
Författare: Gareth P.Jones
Boken handlar om: en pojke och flicka som heter Easter och Tom, som är föräldralösa barn. De rymde från föräldrahemmet och skapade ett eget liv. Och så träffade dem Lord Ringmor som dom jobbade för, tills dom träffade en talande skata och en grönögd katt som levt i 100 år, och som nu lär barnen att trolla!
Jag tycker att: boken var bra och spännande. Jag tycker att det är lite speciellt att det utspelar sig på 1800-talet för jag har inte läst någon bok förut som utspelar sig i 1800-talet.
Sidor: 374
/ Novelle
 
 
Författare: Katarina Genar
Boken handlar om: En tjej som heter Livia och som får en kappa i födelsedagspresent. Men kappan är lite speciell. För att den kliar och gör ont när andra tar på sig den, men på Livia är den skön och mjuk.
Jag tycker att: den var superbra och spännande. Det blev väldigt spännande för att det handlade om två tjejer i olika tider, som hade samma kappa.
Sidor: 108
/ Novelle