Författare: C.S. Lewis
Illustratör: Pauline Baynes
Boken handlar om: Lucy, Edmund, Susan och Peter som efter 1 år i deras värld (som är flera tusen år i Narnia) återvänder helt utan förvarning och hamnar i ruinerna av deras gamla slott, Paravel. Innan detta så hade en prins som heter Caspian rymt från sin farbror Miraz som försökt att döda honom för att han ska bli kung och en dag även hans son. Prins Caspian blåser då i Susans horn som gör att syskonen Pevensy återkommer till Narnia. Senare så blir deras uppdrag att tillsammans göra Narnia till ett land igen efter att Miraz kungarike störtat det och förintat alla Narnier, tror dom i alla fall.
Jag tycker att: Den var bra, jag lyssnade ju på den så att jag har ju inte läst den så att säga men jag gillar ju själva uppläsaren till boken vilket spelar stor roll i det hela. Narnia är ju en fantastisk skapelse.
Serie: Narnia
/ Novelle
 
Författare: Jeff Kinney 
Illustratör: Jeff Kinney
Boken handlar om: Gregoris tokiga liv och hur det ibland kan gå snett och inte bli som man tänkt sig. denna gång kan man nog ändå säga att det är lite kärlek i luften ändå. ;)
Jag tycker att: Den var rolig och kul att det för en gång skull blev lite mer "romantiskt".
Serie: Dagbok för alla mina fans
Sidor: ca 224
/ Novelle
 
 
Författare: Jeff Kinney 
Illustratör: Jeff Kinney
Boken handlar om: Gregs liv och allt som händer honom i skolan hemma och hos vänner. Denna gång är det lillebrorsan Manny som är i farten.
Jag tycker att: Boken var bra och roilg precis som dom andra böckerna.
Serie: Dagbok för alla mina fans
Sidor: ca 224
/ Novelle