Författare: Jeff Kinney 
Illustratör: Jeff Kinney
Boken handlar om: Gregs fantastiska liv med flera roliga vanligheter. Detta år tvingas han av sin pappa att börja på fotboll och ja som vanligt går det inte som tänkt.
Jag tycker att: Dom här böckerna är så bra! Det är även en lättnad för folk att man inte behöver läsa böckerna i ordning och att dom är skrivna så att alla kan läsa dom och tycka det är roligt. 
Serie: Dagbok för alla mina fans
Sidor: 223
/ Novelle
 
Författare: Andy Griffiths
Illustratör: Terry Denton
Boken handlar om: Två pojkar som bor i en trädkoja med 13 våningar. Dom får i uppdrag att skriva färdigt en bok som dom inte ens har börjat på. Denna bok ska dom bara göra på ett dygn, och såklart så händer det massa saker som kommer i vägen.
Jag tycker att: Boken var sådär. Den var inte så rolig som man trott när man köpte den. En tredje del av boken var bara sidor som var onödiga och hade ingen text. Det hände i princip inget roligt. Nästan samma saker hela tiden. Man kan säga att den nästan var långtråkig. Den enda fördelen var att den var lättläst.
Serie: Vår trädkoja med (13) våningar
Sidor: 249
/ Novelle
 
Författare: Jeff Kinney
Illustratör: Jeff Kinney
Boken handlar om: Pojken Greg som ska ha sitt andra år på middleschool. Änu mera konstiga roligheter i Gregs liv. Hans bror är även inblandat ganska mycket detta år. Det är meningen att dom skulle komma mer överens enligt deras mamma men det känner Greg att så kommer det inte sluta.
Jag tycker att: Den är rolig och bra, precis som den föra vill man bara fortsätta läsa! Uta bilderna i boken hade man inte fått sig lika glada skratt. Bilderna är en stor del i boken.
Serie: Dagbok för alla mina fans
Sidor: 223
/ Novelle